“Bijela Kuća više ne treba vaše usluge”: DONALD TRUMP SMIJENIO SAVJETNIKA ZA NACIONALNU SIGURNOST

– Sinoć sam informirao Johna Boltona da Bijela kuća više ne treba njegove usluge. Imao sam velika razilaženja s brojnim njegovim prijedlozima, kao i druge osobe u mojoj administraciji, stoga sam Johna zamolio da podnese ostavku, a on je to jutros i učinio, napisao je u utorak Trump na Twitteru, prenosi jutarnji.

– Zahvaljujem Johnu na njegovoj službi. Sljedećeg tjedna imenovat ću novog savjetnika za nacionalnu sigurnost, dodao je Trump.

Zasad nema informacija tko bi mogao biti Boltonov nasljednik.

Bolton je bio treći Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost: prvoga, Michaela Flynna, smijenio je samo nekoliko tjedana nakon stupanja na dužnost zbog njegovih nedopuštenih kontakata s Rusima, drugoga, H.R. McMastera, smijenio je u ožujku prošle godine.

New York Times navodi da su Trump i Bolton imali fundamentalne nesuglasice oko praktički svih ključnih vanjskopolitičkih pitanja, uključujući Iran, Sjevernu Koreju i Afganistan, a odluka o smjeni stiže u trenutku kada američki predsjednik nastoji uspostaviti diplomatske kontakte i pokrenuti pregovore s dugogodišnjim američkim neprijateljima – Iranom i Sjevernom Korejom. Takva Trumpova inicijativa naišla je na snažne otpore unutar njegove administracije, a jedan od oponenata u tom pogledu bio mu je i Bolton.

Možda vam se svidi

Leave A Reply