BIHAMK: Na dionici autoputa A-1 u mjestu Donji Tičići zbog sanacije klizišta saobraća se sporije

Zbog izlijevanja vode na kolovoz u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnim putevima Gradačac-Gračanica u mjestu Srnice, Prnjavor-Srbac u mjestu Donja Ilova i Banja Luka-Karanovac u mjestu Jagare, saopštio je Informativni centar Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Otežano, jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-16.1 Klašnice-Prnjavor u mjestu Dovići.

I na ostalim putnim pravcima jutros se saobraća sporije, po pretežno mokrom kolovozu. Ugaženog snijega mjestimično ima u višim planinskim predjelima, a iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Olovo-Kladanj, Livno-Glamoč-Mlinište, Bugojno-Kupres, Kupres-Šujica, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

Dodatne poteškoće na dionicama u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni stvara jak vjetar koji mjestimično pravi sniježne nanose. Skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

Na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta saobraća se sporije, u oba smjera jednom trakom. Apeluju na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, a na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja još uvijek traju radovi zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Možda vam se svidi

Leave A Reply