BiH #trashtag: Mladi se odazvali izazovu i očistili višićku adu

U akciji čišćenja učestvovalo je dvadesetak volontera koji su skupili preko 100 vreća smeća i ostalog krupnog otpada, ukupno preko 20 m3 plastičnih boca, guma, madraca, najlona, plastićnih vreća…

Najmlađi članovi udruge uz pomoć voditelja izradili su i postavili znakove koji upozoravaju da se ne baca smeće, ali nažalost, kako navode, samo par sati nakon akcije viđen je kamion kako istovara građevinski otpad na području neretvanske ade.

#trashtag u Višićima kod Čapljine – Visici.com

Međutim ističu kako ih to nije obeshrabrilo te kako će sljedeći projekt biti izgradnja rampe kako bi spriječili neodgovorne da i dalje zagađuju prirodu.

U Udruzi podsjećaju kako je ova predivna lokacija uz rijeku Neretvu prije par godina u potpunosti bila očišćena od smeća, ali da je neodgovornim ponašanjem pojedinaca obala rijeke Neretve ponovno pretvorena u divlju deponiju, pišu “Višići“.

#trashtag u Višićima kod Čapljine – Visici.com

Također naglašavaju kako se posljednjih godina pojavilo sve više ekoloških pokreta i udruga, ali da je istovremeno sve više i divljih deponija, te se pitaju gdje ide dobiveni novac za određene ekološke projekte.

Iz Udruge poručuju da je ova akcija tek prvi korak u revitalizaciji tog prirodnog područja uz Neretvu, te samo još jedna u nizu aktivnosti koje će pokrenuti, s ciljem podizanja svijesti mladim ljudima da se moraju aktivirati i sami početi raditi na pozitivnim promjenama u društvu i okolini.

#trashtag u Višićima kod Čapljine – Visici.com

Možda vam se svidi

Leave A Reply