11.8 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Biciklistička utrka od Sarajeva preko Kaknja do Busovače i Kiseljaka

U nedjelju, 14.6.2015. godine, Kakanj će biti dio još jedne lijepe sportske priče. Tog dana učesnici Međunarodne biciklističke utrke Sarajevo Grand Prix 2015, koju organizira Biciklistički savez BiH, proći će i kroz Kakanj na svom putu od Istočnog Sarajeva, preko Visokog do Kaknja, i dalje preko Busovače i Kiseljaka do ulica Sarajeva gdje će se utrka završiti.

Biciklisti će u Kakanj stići regionalom kroz Doboj, preći preko Mosta zlatnih ljiljana, te skrenuti u pravcu Cementarskog mosta i dalje kroz Karaulsko Polje do Lašve.

Kako bi 150 učesnika utrke u Kaknju imalo aekvatnu pomoć u smislu usmjeravanja i slično, potrebna je pomoć 10 do 15 volontera, pa ovom prilikom pozivamo građane Kaknja koji žele da se volonterski angažiraju da se prijave putem telefona sa brojem 061/785 127, kontakt osoba Samir Lušija.

Pozivamo građane, a posebno omladinu, da se jave radi volonterskog angažmana, a sve u cilju da biciklistički karavan jednostavno i sa ugođajem prođe kroz Kakanj.

Angažman volontera je potreban u vremenskom periodu od 12:00 do 14:00 sati kada se očekuje prolazak učesnika utrke kroz Kakanj.

Pomoć pri prolasku biciklista kroz Kakanj pružit će i policajci Policijske stanice Kakanj.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO