BIA podmeće: Čovjek sa slike nije nikakav Asim S., niti je funkcioner SDA

Kao glavnog organizatora napada na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića 11. jula u Srebrenici srpske službe bezbjednosti označile su izvjesnog Asima S., za kojeg navode da je visoki funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA) a uz tekst koji je objavio beogradski Blic su objavljene i fotografije muškarca sa beretkom za kojeg Blic navodi da je Asim S.

No, bh. novinska agencija Patria otkriva kako se na fotografijama koje su objavili srbijanski mediji ne nalazi nikakav Asim S., već A. M., 1975. godište (puno ime i prezime poznati redakciji) iz centralne Bosne, a njegovi prijatelji navode kako on nema nikakve veze sa organiziranjem napada na srbijanskog premijera, te im nije jasno ko ga je označio kao vođu incidenta u Potočarima.

Nesretni muškarac, kaže njegov prvi komšija u razgovoru za Patriju, sada je u šoku, a sa advokatima će se posavjetovati kako će postupiti u situaciji u kojoj se našao, jer su BIA i srbijanski mediji život njegove porodice i njega doveli u opasnost dovodeći ga u vezu sa napadom na Vučića.

Srbijanski mediji navode da je čovjek sa slike saradnik Bakira Izetbegovića, a tvrde da je za incident u Srebrenici okupio grupu kriminalaca koja je bliska ratnom komandantu u Srebrenici Naseru Oriću.

Najbliži prijatelji A. M. objašnjavaju za Patriju kako se radi o vrlo stabilnom, pozitivnom čovjeku, patrioti, koji nema nikakve veze sa organiziranjem incidenta u Potočarima, i koji se samo našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. (Foto: Muškarac za kojeg BIA tvrdi da je organizator napada na Vučića) (Patria)

Možda vam se svidi

Comments are closed.