BH teniseri spremni za meč protiv Holandije

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa u zeničkoj Areni od 7. do .9 aprila  ugostit će reprezentaciju Holandije.

Meč 2. kola prilika je da BiH eventualnom pobjedom dođe u borbu za plasman u najjaču, svjetsku grupu. Od ovog historijskog duela u bh reprezentaciji  očekuju mnogo, iako su Holanđanin trenutno bolje plasirani od naših najboljih tenisera.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur, koji je trenutno na 66. mjestu svjetske teniske rang liste  na današnjoj press konferencij i naglasio  je da je pored fizičke izuzetno bitna i psihička priprema ekipe, te da je nastup u reprezentaciji uvijek veliki izazov.

Tomislav Brkić će i ovoga puta biti u dvostrukoj  ulozi, selektora-igrača. Iako ima manju povredu nada se da će do subote biti spreman za meč.

Današnjoj press konferenciji nije prisustvovao Mirza Bašić koji će se naknadno priključiti ekipi i biti u kombinaciji za mečeve. Tačan raspored parova bit će utvrđen žrijebom zakazanim za četvrtak 6. aprila.

Možda vam se svidi

avatar