Bh. kadeti sutra i prekosutra u Kaknju igraju pripremne utakmice protiv Egipta i Turske

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za nastup na svjetskom prvenstvu, koje će od 23. juna do 3. jula  biti održano u Španiji, u utorak i četvrtak u Kaknju će odigrati kontrolne susrete protiv selekcija Egipta i Turske.

Selektor bh. kadeta Josip Pandža na pres-konferenciji kazao je da pripreme teku planiranim tokom, te da je sada povoljnija situacija s povrijeđenim igračima.

„Jutros smo na treningu bili kompletni. Iako neki igrači nisu u dobrom fizičkom stanju na nama je da ih osposobimo i vratimo na teren. Mi smo krenuli u pripreme gotovo 40 dana uoči SP-a jer smo imali dogovorene utakmice i to nismo htjeli propustiti jer su i oni učesnici SP-a. Zbog naše neuigranosti nećemo prikazati naše pravo stanje, ali imat ćemo priliku da vidimo šta smo uradili proteklih osam dana“, kazao je Pandža.

Analizirajući protivnike Pandža je kazao  da Egipat ima zanimljiv stil igre, a da je Turska ekstra jak protivnik.

Mišljenje selektora dijeli i kapiten reprezentacije Džanan Musa, koji je naglasio da u predstojećim kontrolim susretima bh. kadeti neće moći da pokažu svoju pravu sliku, ali da će pružiti svoj maksimum.

„Trudit ćemo se da predstavimo sebe i ono što najbolje znamo u ovim utakmicama. Svi koji su u mogućnosti mogu doći da vide kakvo je trenutno stanje naše pripremljenosti“, kazao je Musa.

Utakmica protiv Egipta na rasporedu je sutra od 19 sati, dok će utakmica s Turskom biti odigrana 26. maja od 18 sati, a oba susreta igrat će se u Sportskoj dvorani u Kaknju.

Nakon ovih susreta u nastavku priprema bh. kadete u junu očekuju učešće na međunarodnom i turniru u Travniku, te prijateljske utakmice sa Španijom (11. i 12. juna).

 

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply