Bh. bokser Damir Beljo braniće titulu 6. marta u Greifswaldu

0

Jedan od najboljih bh. boksera i prvak Evrope po WBO verziji Damir Beljo braniće titulu 6. marta u Greifswaldu, na granici Njemačke i Poljske, u borbi protiv Maika Kurzweila.  “Trebao sam titulu braniti u Londonu 9. aprila, a protivnik mi je trebao biti engleski bokser Tony Bellew. Međutim, to je propalo, jer je WBO javio da najkasnije početkom marta moram braniti pojas. To mi je pokvarilo planove”, rekao je Beljo.

WBO mu je dodijelio novog protivnika Maika Kurzweila sa kojim se Beljo već borio u Berlinu 6. marta 2015. godine, kada ga je pobijedio nokautom. “Poslije meča Kurzweil je tražio revanš, jer je prije tog poraza imao 14 uzastopnih pobjeda klasičnim nokautom. Na reviji će nastupiti jedna od najvećih njemačkih nada u superteškoj kategoriji Christian Lewandowski, a organizatori su Enrco Schutze i bivši šef Saueranda Hagen Doering, PSP Boxpromotion i Z-boxpromotion”, kazao je Beljo.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Podsjećamo da je Beljo u oktobru 2015. godine, nakon 12 rundi, jednoglasnom sudskom odlukom pobijedio Mohammeda Rasulija i odbranio titulu evropskog prvaka u kruzer kategoriji po WBO verziji i to je bila njegova 21. pobjeda, od čega ima čak 17 nokauta.

(Onasa)