Besplatno finansijsko i pravno savjetovanje za prezadužene osobe

Općina Kakanj u partnerstvu sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) i Ministarstvom za ekonomske poslove Švicarske, organizira besplatno finansijsko i pravno savjetovanje za prezadužene osobe.

Savjetovanje se održava utorkom i četvrtkom, od 13.30 do 15.30 sati, u maloj sali Općine Kakanj (Alije Izetbegovića 123).

Na savjetovanje pozivamo osobe koje ne mogu vraćati svoje kredite, koje imaju dilemu kako se ponašati kada finansijska institucija promijeni uslove kreditnog ugovora, osobe koje ne znaju šta činiti kada dužnik ne otplaćuje dugovanja pa to mora činiti žirant…

Na savjetovanju se mogu dobiti i korisne upute kako izabrati najpovoljniji kredit sa optimalnim iznosom mjesečne rate, te saznati koju su prava dužnika.

Finansijsko i pravno savjetovanje je BESPLATNA usluga za osobe koje nisu u mogućnosti da redovno otplaćuju kreditna dugovanja u jednoj ili više finansijskih institucija. (Press Općine Kakanj)

Ciljevi savjetovanja su:

  • zajedno sa dužnicima sagledati cjelokupnu situaciju;
  • predložiti opcije koje su prilagođene finansijskoj situaciji dužnika, a u cilju rješavanja svih zaduženja;
  • pojasniti prava dužnika;
  • po potrebi kontaktirati finansijske institucije, te u ime dužnika pregovarati za otplatu dugovanja;
  • zajedno sa dužnikom doći do konačnog rješenja.
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar