Berin Buturović potvrdio da je zaražen i poslao poruku za javnost

Bh. pjevač Berin Buturović je među osobama koje su zaražene infekcijom COVID-19.

“Dragi i poštovani prijatelji,

Kao neko ko se bavi javnim poslom osjećam potrebu i društvenu odgovornost da vam se obratim povodom novonastale situacije, prenosi “Radiosarajevo“.

Dana 11.3.2020. godine sam, po unaprijed ugovorenoj obavezi, nastupio u muzičkom dijelu programa u sklopu proslave jubileja kompanije “Igman” u Konjicu.

Nakon što sam u ponedeljak, 16.3.2020. godine saznao potvrđenu informaciju da je osoba iz Srbije koja je prisustvovala istom događaju pozitivna na koronavirus, odmah sam se prijavio Kriznom štabu i ostalim nadležnim institucijama.

Svakako sam automatski pristupio samoizolaciji u roditeljskom stanu u Konjicu, gdje se i trenutno nalazim zajedno sa njima. Testiranje na virus je obavljeno u srijedu, 18.3.2020. godine te sam danas dobio rezultate koji su nažalost pozitivni na koronavirus.

Ja se trenutno osjećam dobro, bez ikakvih simptoma koji ukazuju na bolest COVID-19.

Želim da se zahvalim svima koji neprestano šaljete poruke svoje podrške, izvinjavam se što nisam u mogućnosti svima lično da odgovorim.

Ne sumnjam da ćemo pobjediti i ovu bitku zajedno!

Na kraju, poruka za medije koji se interesuju za moje stanje, na čemu sam duboko zahvalan, ovo je moja zvanična izjava i molim vas da prihvatite da neću moći svakome pojedinačno davati istu.

 

 

(Kakanj-X / Muzika – (KX) )

Možda vam se svidi

Leave A Reply