Beograđanin odlučio da istjera pravdu za veš-mašinu, stigao i do Vučića

Deo prepiske sa predstavnikom ovlašćenog servisa “Ignis”
Nezadovoljan odgovorom koji je dobio u ovlaštenom servisu, Dejan je poslao zahtjev ”Tehnomaniji” u kojoj je veš-mašinu i kupio.
”U dopisu sam naveo da proizvod nije u saglasnosti sa deklaracijom i da bih želeo zamenu za neku manje ‘stedljivu’ mašinu. Odbijen sam s obrazloženjem da su kontaktirali sa ovlašćenim servisom, gde im je objašnjeno da je veš-mašina ispravna. Ispravnost mašine nisam ni dovodio u pitanje, dakle mašina pere veš, a kako ga pere nisam baš siguran jer nije u saglasnosti sa deklaracijom”, ističe sagovornik N1.
Revoltirani Beograđanin obratio se zatim Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije, gdje su mu rekli da je potrebno da nađe vještaka koji će da vještači temperaturu na pomenutom programu.
”Rečeno mi je da veštačenje treba sam da platim, a ako se pokaže da sam u pravu, Tehnomanija je u obavezi da mi vrati taj novac. Ukoliko to ne bi uradila, morao bih na sud, a ja to ne želim“, naglašava Dejan i dodaje da je vještake tražio mesec dana.
Odabrao je listu vještaka u Beogradu koji se bave termomehanikom. Kako kaže, rezgovarao je s nekoliko njih i svi su mu rekli da oni to ne rade, savjetujući mu da nađe neku agenciju koja se time bavi i koja ima sertifikovane instrumente.
Vještačenje bi koštalo najmanje 20.000 dinara
”Takvu agenciju nisam uspeo da nađem. Nekako sam uspeo da stupim u kontakt sa predsednikom Udruženja veštaka Srbije Miladinom Kneževićem, koji mi je savetovao da se obratim Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ni tamo nisam naišao na konkretno i celishodno rešenje. Neko mi je govorio da ću to teško da dokažem, a neko je bio malo konkretniji pa mi je rekao da oni nemaju sertifikovane instrumente, ali da bi možda mogli da nađu neki, što bi me koštalo najmanje 20.000 dinara (oko 330 KM), a to je skoro polovina vrednosti mašine”, podvlači Dejan.
Sagovornik N1 naglašava da je obavjestio servis da je otvoren za sve prijedloge, bilo da je riječ o popravci postojeće mašine, bilo o zamjeni za neku drugu.
”Zamolio sam gospodina Radovanovića da mi odgovori na pitanje da li mogu da dobijem u zamenu mašinu koja u svom radu poštuje deklaracione parametre. Rekao sam mu da sam otvoren i za neku drugu opciju koju predloži. Međutim, na tome se i završilo. Kupio sam veš-mašinu kojom objektivno nisam zadovoljan, a nemam načina da je zamenim”, zaključuje sagovornik N1.

Možda vam se svidi

Leave A Reply