Beograd: Prosidba nakon koje nijedna djevojka na planeti ne bi mogla reći ”ne” (FOTO)

0

Njihova priča počela je još dok su bili u srednjoj školi. Nakon toga, 12 godina se nisu vidjeli…

Nedjelja 1. februar – za mnoge je bio dan kao i svaki drugi. Ne i za Marka Ristovića (30) i Slađanu Milić (30) iz Beograda. Oni će ga pamtiti do kraja života.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Po čemu je za njih ta nedjelja bila drugačija od svih prethodnih? Po tome što je tog dana, u parku Manjež u Beogradu, na njihovoj klupi, Marko zaprosio Slađanu.

prosidba-marko-sladja-682x445Njihova priča počinje još dok su bili u srednjoj školi. Upoznali su se u jednom tadašnjem beogradskom klubu i bili nekoliko mjeseci u vezi. Nakon toga je uslijedio period od 12 godina bez ikakvog kontakta!

– Skroz je čudno, ali mi se nismo videli jako dugo, iako oboje izlazimo i imamo dosta zajedničkih poznanika – započinje priču Marko za beogradski 24sata.

Kontakt preko Facebooka

Uz pomoć Facebooka, nakon 12 godina su ostvarili kontakt i odlučili da se nađu na piću u jednom gradskom lokalu.

– Željeli smo da se vidimo i porazgovaramo čisto prijateljski. Ipak, nakon tog susreta smo osjetili da još postoji neka energija među nama i da to može da pokrene nešto novo – objašnjava Slađana.

Kao što su imali pauzu u kontaktu, tako je postojala i pauza u slušanju benda “Kristali”, inače omiljenog Slađaninog benda. Po njihovom ponovnom susretu, krenuli su ponovo da pričaju o njima i da evociraju uspomene na taj period.

Ubrzo nakon toga mi je slučajno iskočila reklama na internetu da “Kristali” imaju koncert 17. oktobra. Kupio sam karte i na neki način smo odlučili da nam taj datum bude početak nove veze – priča Marko.

Želeći da kruniše njihovu ljubav, Marko je krenuo sa planiranjem prosidbe. Plan je bio da to uradi na mjestu koje oboma znači i da ujedno bude jedinstveno i za pamćenje.

I nebo na njihovoj strani

– Cijeli plan sam smislio za jako kratko vrijeme. Znao sam da mora da bude u parku Manjež, na klupi na kojoj smo često provodili vrijeme kao srednjoškolci i da “Kristali” nekako budu uključeni. Pustio sam poruku na njihovu Facebook stranicu, javio mi se njihov menadžer koji je rekao da je super ideja, ali da sve zavisi od Gvozdena, pjevača – objašnjava Marko svoj plan.

sladjaNakon nekoliko dana je dobio poruku od menadžera benda da se javi Gvozdenu. Njih dvojica su se lako dogovorili i sad je samo trebalo da nagovori Slađanu da dođe do klupice, a da ništa ne posumnja. Idealna prilika je bila predstava u nedjelju od 20 sati u JDP-u. Jedini problem je mogla da predstavlja kiša koja je padala neprekidno tog dana.

Ipak, Marku je vrijeme išlo na ruku, pošto je samo pola sata prije sastanka sa Slađanom kiša prestala da pada. Njegovi prijatelji i bend našli su se u obližnjem kafiću, kako bi odradili posljednje pripreme.

Plan je bio sljedeći:

Sanja, jedna Markova prijateljica „pozira“ profesionalnom fotografu. Naravno, fokus je sve vrijeme na Slađani i on snima sve njene reakcije. Bilja, druga Markova prijateljica treba da priđe Slađani i preda joj tablet na kojem će ići kratak film sa njihovim fotografijama iz proteklog perioda.

kristaliDok Slađana gleda film, iza nje, na drugoj klupi dolazi dvojac iz “Kristala” i počinju da sviraju “Talase”.

Nakon toga, plan je da se konačno Marko pojavi, sa svojim prijateljem Vukašinom koji snima cijeli događaj.

Dok sam gledala klip, čekala sam sve vrijeme da se on pojavi od negdje i nisam ni obraćala pažnju na ljude okolo. Nisam ni slutila šta će uslijediti. U jednom trenutku sam ga spazila kako se približava. Zagrlio me je i sa par najdivnijih rečenica me je zaprosio. Sve vrijeme sam bila pod jakim emocijama i sve je izgledalo nevjerovatno. Nakon toga me je doveo do momaka koji su sjedeli i svirali na klupi pored, da čujemo još jednu pjesmu. Tada su počeli da sviraju “Moje srce”, za koju kažemo da je naša pjesma. Tek tada sam zapravo shvatila da su to stvarno “Kristali” i uslijedilo je još veće oduševljenje – ispričala je Slađana ne skidajući osmjeh sa lica.

Nakon svega, momci iz “Kristala” pozvali su ih da budu njihovi gosti na koncertu 14. februara u Domu omladine.

markosladja