Beganović održao prozivku

Nakon veoma kratkog odmora, trener Rudara Elvedin Beganović održao je prozivku pred predstojeću sezonu Prve lige FBiH.

Ono što me raduje jeste izuzetno veliki odziv mladih igrača, pogotovo igrača koji su iz Kaknja. Kao što je već poznato u prethodnoj sezoni davao sam priliku mlađim igračima, koji su već zaslužili mjesto u prvoj ekipi. Šest juiniora i jedan kadet je priključen prvoj ekipi i to me raduje jer ću raditi sa momcima koji su željni dokazivanja,” kazao je trener Beganović.

Beganoviću se je odazvalo 22 igrača, u toku su pregovori sa golmanom Viteza Ivanom Tirićem, i sa braćom Kovač, Mirzom i Fahrudinom.

Igrači koji su zvanično napustili klub su Delić, Bajramović, Prutina, Aničić, Čizmić, Nikolić i Kulović.

Nakon velikog broja godina, okrenuli smo se novom projektu koji je u Kaknju itetkako zagovaran u posljednje vrijeme a to je da imamo što više domaćih igrača. Naravno da nećemo sve pozicije moći popuniti sa domaćim igračima, tako da ćemo isključivo na deficitarne pozicije dovesti pojačanja,” kazao je predsjednik Zaimović.

Ekipa će prvih par dana raditi u Kaknju, zatim će sedam dana biti na bazičnim pripremama na Ponijerima, nakon toga će igrati turnir u Vitezu.

Igrači koji su se odazvali Beganoviću su: Sanel Alić, Ajdin Čelebić, Haris Đuđo,Amel Hrustanović, Belmin Kobilica, Amel Neimarlija, Armin Sarvan, Enis Sikira, Admir Smolo, Bajro Spahić, Armin Topalović, Anes Vehab, Almin Zukić, Belmin Čehajić(Bosna V.), Omer Musić(Mladost), Vahidin Čaluk (Bosna Sema) te juniori Damir Crnović, Malik Gačić, Mukades Husagić, Samir Sarač, Adin Skopljaković, Dženan Smaka i kadet Sedad Subašić.

 

Možda vam se svidi

avatar