Beba umrla u majčinoj utrobi: Doktori nisu htjeli da je porode, dok otac ne izvadi novac

Roditelji preminule bebe, otac Srbin i majka Rumunka, tužili su osoblje ove bolnice, istakavši da za vrjieme trudnoće majka nije imala nikakvih problema, a da je u bolnicu na porođaj došla ranije ovog mjeseca, piše “Alo!“.

Međutim, beba je umrla u majčinoj utrobi zbog nedostatka profesionalne razboritosti, marljivosti i brige osoblja bolnice i vlasti, direktno ili indirektno odgovornih za takve ljekare i medicinske sestre, tvrdi bračni par.

Takođe su istakli da je majka, kao državljanin Evropske unije, nosilac evropske kartice zdravstvenog osiguranja kojom stiče pravo na besplatan medicinski tretman ili smanjenu naknadu u slučaju hitne pomoći u javnim bolnicama, piše “Times of Malta”.

Ipak, dodali su da je bolničko osoblje, kako se činilo, bilo više zabrinuto kako će otac koji nije iz EU platiti medicinske usluge u državnoj bolnici. Zanemarili su pritom sam porođaj uslijed čega se, prema navodima, zbog odugovlačenja ljekara iskomplikovala situacija, a beba je umrla i prije nego što je ugledala svijet.

Tužbu su podnijeli protiv generalnog direktora zdravstvenih službi, glavnog vladinog medicinskog službenika, premijera, ministra zdravlja, njegovog stalnog sekretara, izvršnog direktora u bolnici “Mater Dej”, direktora (službe za njegu) i glavnog tužioca.

Zatraženo je da u roku od 15 dana isplate roditeljima odštetu, uz zadržavanje prava na daljnje pravne radnje.

Advokati Natalino Karuana de Brinkat i Ivan Mifsud potpisali su tužbu.

Možda vam se svidi

avatar