Beba koju je izgrizao pas nakon druge operacije ipak bolje

Nakon drugog hirurškog zahvata jučer smo djevojčici radili kontrolni MR i situacija je ipak malo bolja nego što je to bilo poslije prve operacije, koja je učinjena odmah po primitku male pacijentice u bolnicu – kaže prof. dr. Goran Roić, direktor Dječije bolnice u Klaićevoj, piše “Jutarnji“.

Također dodaje da bi, ne dođe li do pogoršanja stanja, djevojčicu ljekari idućih dana polako mogli buditi iz kome, a onda bi se trebalo znati ima li i kakvih mogućih trajnih posljedica od ove teške povrede.

Podsjećamo, jednomjesečna beba prošlog petka teško je stradala, i to u spavaćoj sobi vlastitog doma, gdje ju je ugrizla argentinska doga. Najprije je bila prevezena u koprivničku bolnicu, a potom u Klaićevu s teškim povredama kosti glave i mozga. Neurohirurzi su zato morali obaviti hitnu operaciju kako bi spasili život djevojčice koje je odmah stavljena u induciranu komu i na respirator.

No, u ponedjeljak su ljekari zaključili da je potrebna još jedan hirurški zahvat koji je trajao puna četiri sata. S obzirom na to da se radi o vrlo malom djetetu, operacija je bila dodatno zahtjevna, a rađena je tako da su ljekari najprije operirali jednu stranu kosti glave i mozga, a potom drugu.

Iz bolnice poručuju da su zasad optimisti jer se u pravilu mozak tako male djece lakše oporavlja. U svakom slučaju, idućih nekoliko dana moglo bi biti ključno za bebin oporavak.

Možda vam se svidi

Leave A Reply