Banjalučka policija uhapsila dvojicu muškaraca zbog silovanja 18-godišnjakinje

Banjalučka policija uhapsila je Gorana Oljaču (43) i Borisa Zorića (32) zbog sumnje da su na obali Vrbasa silovali 18-godišnju djevojku.

Obojici se na teret stavlja da su počinili krivično djelo silovanje nad nemoćnom osobom, budući da se radi o djevojci koja je ranije liječena zbog psihičkih problema, velike nesrazmjere u godinama i činjenici da je djevojka bila pod dejstvom alkohola.

Cijeli slučaj otkriven je u nedjelju navečer kada su građani u naselju Obilićevo čuli vrisku i galamu, te uočili djevojku u društvu dvojice muškaraca, što su odmah prijavili policiji.

– Građani su na obali Vrbasa uočili djevojku i dvojicu muškaraca. Odjekivala je vriska i galama, djelovalo im je kao da je djevojka žrtva silovanja, pa su pozvali policiju. Kada je patrola stigla djevojka je počela da doziva pomoć i tvrdi da su je silovali – pojasnio je izvor blizak istrazi.

On kaže da su sve troje bili pod dejstvom alkohola. Kod Oljače i Zorića alko-testom je izmjereno preko dva promila, a kod djevojke 1,5.

– Neosporno je utvrđeno da su imali seksualni odnos, a na djevojci nisu uočeni tragovi nasilja u smislu da je bila pretučena i slično. Ipak djevojka je bila pod dejstvom alkohola, ranije je imala psihičkih problema, što su osumnjičeni očigledno iskoristili – pojašnjava izvor iz istrage.

Možda vam se svidi

Leave A Reply