Banja Luka: Svi ”Merhameti” u bh. entitetu RS postaju dio krovne organizacije HO “Merhamet“ MDD

Sarajevo

Regionalni odbor “Merhameta“ Banja Luka i svi njegovi osnovni odbori ubuduće će djelovati pod ingerencijom krovne institucije HO ”Merhamet“ MDD, sa sjedištem u Sarajevu, javlja “Anadolu Agency” (AA).

To je rezultat današnjeg sastanka predsjednika HO ”Merhamet“ MDD Kenana Vrbanjca i direktora Regionalnog odbora “Merhameta“ Banja Luka Jasmina Spahića. Sastanak je održan u Muftijstvu banjalučkom, u prisustvu Nusreta ef. Abdibegovića, muftije banjalučkog.

Abdibegović je pozdravio rješenje višegodišnjih nesuglasica između HO ”Merhamet“ MDD i “Merhametovih“ organizacionih jedinica u Republici Srpskoj. Dogovor je postignut nakon promjene na čelu krovne organizacije ”Merhameta“ u Sarajevu.

Vrbanjac i Spahić su izrazili zadovoljstvo što će ”Merhamet“, nakon dužeg vremena, ponovo biti jedinstven i što su konačno riješeni problemi koji su opterećivali njihov odnos, saopćeno je iz HO ”Merhamet” MDD.

“Novi Statutom će se regulirati prava i status Regionalnog odbora “Merhameta” u Republici Srpskoj i njegovih organizacionih jedinica koje će ubuduće biti dio HO ‘Merhamet’ MDD. Naš prioritet će biti jačanje ‘Merhameta’ na području manjeg bh. entiteta i to će biti jedan od ključnih zadataka krovne organizacije“, rekao je Vrbanjac.

Dodao je kako su zadovoljni što su nakon dužeg vremena riješeni bespotrebni nesporazumi i što se “Merhamet“ ponovo ujedinjuje , na dobrobit Bošnjaka, ali i svih drugih socijalno ugroženih građana kojima je potrebna pomoć.

Jasmina Spahića raduje činjenica da je nakon određenog vremena nađeno rješenje i zajednički jezik.

”Zaključili smo da je naše jedinstvo najvažnije i da zajedno trebamo raditi na jačanju “Merhameta” u BiH i djelovati na polju pružanja pomoći i podrške održivom povratku u manjem bh. entitetu . Trebamo i moramo disati jednom dušom, te ovom prilikom pozivam sve kolege da zajedno gradimo našu zajedničku kuću i da “Merhamet” bude jedna od najačih institucija u BiH“, rekao je Spahić.

Vjeruje kako je samo jedinstveno i zajedno moguće praviti istinske rezultate.

”A naše jedinstvo je neophodno kako bismo poboljšali trenutno stanje Bošnjaka. Na taj način možemo sačuvati i BiH i naš “Merhamet”, kazao je Spahić.

HO Merhamet” MDD je donirao 700 prehrambenih paketa koje će Regionalni odbor Banja Luka podijeliti socijalno ugroženim porodicama, kao i pomoć u hrani za “Merhametove” kuhinje na području RS. Vrijednost ove donacije iznosi oko 40.000 KM.

Možda vam se svidi

avatar