Banja Luka: Počeli radovi na uklanjanju ilegalnih naplatnih kućica

Počelo je uklanjanje ilegalnih naplatnih kućica na putu Banja Luka – Klašnice, a planirano je da radovi traju 45 dana. Početku radova na uklanjanju kućica prisustvovali su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i v.d. direktora “Putevi RS” Nenad Nešić, te predstavnici opozicije.
“Ministarstvo nije dalo saglasnost za ovo. Mi smo tražili da se procesuira prethodna uprava Puteva. Policija i Tužilaštvo nisu tu ništa uradili. Mi njihove odluke ne komentarišemo”, rekao je ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić.

Postavljanje ilegalnih napalatnih kućica građane je koštalo dva miliona BAM, a da će njihovo uklanjanje budžet RS-a će oštetiti za još za 1,5 miliona BAM.

“To je naš novac. Dajete dva miliona za postavljanje, pa još milion i po za uklanjanje. I još se hvalite svojom sramotom. Ovo nije normalno”, rekao je danas odbornik u Skupštini Grada Banja Luka Draško Stanivuković.

Na ovom dijelu puta Banja Luka – Klašnice, zbog izgradnje naplatnih kućica koje nikada nisu korištene, prema podacima MUP-a RS, bilo je 49 saobraćajnih nesreća, od kojih neke sa smrtnim ishodom.

Za postavljanje ilegalnih naplatnih kućica, do sada, niko nije odgovarao.

 

(BHRT)

Možda vam se svidi

Leave A Reply