BAKA JELA IZ JAGODINE RASTURA NA YOUTUBE-u, ČAK SU I AMERIKANCI ČULI KAKO ONA DOBRO KUHA

Njeno ime je Jelena Petrović i njen YouTube kanal i blog pod nazivom “Bakina kuhinja” imaju preko 50 miliona pregleda i skoro 150.000 pratilaca koji svakodnevno gledaju novi recept domaće kuhinje, objavila je američka novinska agencija “AP”.

Uz pomoć svog supruga Milana, koji je iza kamere i kupuje namirnice, Baka Jela je postala lokalna poznata ličnost i internet senzacija, a prošle godine je osvojila i nagradu. “Sve što je potrebno je ljubav i volja i želja da nešto uradite”, izjavila je baka Jela u intervjuu “AP”. “Sve možete da uradite samo ako to stvarno želite”, dodala je ona.

Sve je počelo prije 10-ak godina kada je baka Jela pokrenula online forum da podeli svoje recepte domaćih jela od supa do kuhanih jela, mesa, slatkiša, domaćeg hljeba i peciva, piše “Tanjug”.

Broj pratilaca polako je rastao i ona je pokenula blog i počela da postavlja video snimke koje je snimala u početku mobilnim telefonom, a tek odnedavno boljom kamerom. Usput je naučila online vještine. “Nisam čak znala da upotrijebim kompjuterski miš”, rekla je ona i dodala da je puno guglala i čitala tutorijale.

Ovih dana kanal Jelene Petrović je cjelodnevna preokupacija. Nakon jutarnjeg čaja, par kreće na posao od kupovine namirnica do snimanja, uređivanja i postavljanja videa, objasnila je ona.

“To je iscrpljujuće, od ranog jutra do kasnih večernjih sati”, rekla je baka Jela objašnjavajući da su moguće i greške kao u bilo kom filmu. Ona je istakla da njeni pratioci čekaju novi recept svakoga jutra i da ukoliko kasni pitaju da li je dobro i šta se dešava.

Baka Jela kaže da priprema jela u svojoj kuhinji od lokalnih namirnica koje se mogu naći u prodavnicama i na pijacama u Srbiji na način na koji su to radili generacijama pre nje.

Često gledaoci pišu da recepti vraćaju topla sjećanja na detinjstvo.

“Moji recepti su svi domaći, tradicionalni recepti domaće hrane”, objasnila je baka Jela. “Pravim stvari koje su moja majka i baka pravile”, dodala je ona.

Dio hrane koju napravi podeli komšijama i prijateljima, ali slatkiše čuva za svoje unuke’,’ rekla je baka Jela osmehujući se.

Možda vam se svidi

avatar