Avion sa 58 putnika udario u most i pao u rijeku (Video)

Avion tajvanske kompanije TransAsia Airways srušio se u srijedu u rijeku u Taipeiju sa 58 putnika, od kojih je 11 poginulo, a 17 spašeno dok se ostali nalaze pod ostacima aviona, objavile su lokalne televizije.

Avion je udario u nadvožnjak i srušio se u obližnju rijeku.

Spašene osobe su hospitalizirane. Spasilačke službe pokušavaju da pomognu ostalim putnicima. Nesreća se dogodila oko 11.00 sati po lokalnom vremenu (03.00 sati po evropskom), nakon polijetanja aviona s aerodroma Songshan u Taipeiju prema otoku Kinmen.

Ovo je druga nesreća aviona pomenute kompanija za nekoliko mjeseci.

Avion TransAsie srušio se 23. jula sa 54 putnika i četiri člana posade na jedan otok na turističkom arhipelagu Penghu. Poginulo je 48 putnika, a deset je preživjelo. U zoni je tada bjesnio tajfun Matmo, podsjeća agencija AFP.

Najmanje devet ljudi je poginulo, a 26 osoba je spašeno u avionskoj nesreći koja se desila u srijedu. Zastrašujući trenutak je i snimljen, a u avionu je bilo 58 putnika, a pao je u rijeku u glavnom gradu Tajvana, Tajpeiju.

Više osoba je kako se vjeruje ostalo zarobljeno u avionu TransAsia Airways, dok su spašeni putnici poslani u bolnicu.

Prije nego je pao u rijeku Keelung, avion je zakačio i most.

Kako su objavili zvaničnici najmanje tri osobe nisu pokazivale znakove života kada su spašene. Pet spasilačkih timova je došlo na mjesto gdje je pao avion i počeli su sa akcijom spašavanja. Još uvijek se ne zna razlog pada aviona i tehnički problemi sa kojima se suočio.

Možda vam se svidi

Comments are closed.