Avdija Selimović i Muriz Brkić priznali ubistvo Arnele Đogić

0

U Kantonalnom sudu u Zenici danas se održava ročište na kojem se razmatra priznanje krivice Avdije Selimovića (26) i Muriza Brkića, optuženih za okrutno ubistvo Arnele Đogić (24).

Prvooptuženi Avdija Selimović dobrovoljno je priznao sve navode optužnice za ubistvo Arnele Đogić, kazavši da razumije sve posljedice koje iz toga proizilaze te da na njega niko nije vršio pritisak. Isto je ponovio i drugooptuženi Muriz Brkić, javlja izvještač Faktora.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nakon što su priznali krivicu tužiteljica je iznijela dokaze, potom je sudija dao pauzu koja će trajati do 11.15 sati.

Podsjećamo, u Kantonalnom sudu u Zenici danas se održava ročište na kojem se razmatra priznanje krivice Avdije Selimovića (26) i Muriza Brkića, optuženih za okrutno ubistvo Arnele Đogić (24).

Arnela Đogić ubijena je krajem februara ove godine u Olovu, a njeno tijelo su dvojica optuženih bacili niz 70 metara visoku liticu u kanjon Stupčanice.

Selimović, bivši Arnelin momak, pomno je sa svojim prijateljem Murizom, isplanirao ubistvo. Nakon što su razradili plan, Avdija je pozvao Arnelu da se nađu na kafi. Ne sluteći ništa, djevojka je pristala.

Kada je ušla u Avdijino auto počeli su je prvo mučiti. Djevojku su pokušali udaviti, a potom su je ubili nožem, te su njeno tijelo bacili s litice. Nakon toga su otišli u kafanu, gdje su čitavu noć pili, pjevali i plesali kako bi sebi stvorili alibi.

(Faktor.ba Foto: Benaris Mahmić)

[bar group="4078"]