13.9 C
Kakanj
Petak, 23 Aprila, 2021

Automobil usmrtio medvjeda kod Kaknja, Općina traži reakciju Autocesta FBiH

Nakon još jedne u nizu pojava divljih života na autocesti, odnosno regionalnom putu, na području Kaknja, na relaciji od naselja Banjevac do naselja Papratnica, Općina Kakanj će zatražiti od Javnog preduzeća Autoceste FBiH da osmisli i realizira aktivnosti na uspostavi koridora na pomenutom području za migracije divljih života s obzirom na to da je očito da je taj prirodni koridor prekinut izgradnjom autoceste.

Najnoviji slučaj zabilježen prije nekoliko dana, kada je automobil udario medvjeda na autocesti na pomenutom području, donio je novi val zabrinutosti građana i svih učesnika u saobraćaju.

Nedavno je na spomenutom području zabilježen i slučaj kada se srndać zapetljao u žicu, zabilježen je i slučaj kretanja divljih svinja regionalnim putem, kao i slučaj pojave mladunčeta divlje svinje na lokalitetu Termoelektrane Kakanj.

Očito je da na ovom području divlje životinje silaze s brda i prelaze kotlinu i korito rijeke Bosne te da će se slučajevi pojave divljih životinja na ovom lokalitetu i dalje bilježiti pa je nužno pronaći način da se životinjama omogući kretanje, saopćeno je iz Općine Kakanj.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO