Automafijaši sa Sokoca ukradena vozila krili i rastavljali u šumi kod Olova

Dobojska policija podnijela je jučer Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv trojice muškaraca sa Sokoca zbog krivičnih djela teška krađa i krađa, a u vezi sa krađama vozila na području dobojske regije.

Kako saznajemo, Tužilaštvu su prijavljeni Slobodan S. (30), Jovica K. (25) i Đorđe T. (28), a sumnjiče se da su u periodu od 2012. do polovine juna prošle godine, nakon prethodnog međusobnog dogovora, pomagali drugim osobama prilikom krađa motornih vozila sa područja koje pokriva PU Doboj tako što su od kradljivaca preuzimali i sakrivali ukradene automobile.

Potom su ih prevozili u jedno selo, koje se nalazi u šumi na području općine Olovo, gdje su ih rastavljali, prodavali i prikrivali njihove neiskorištene dijelove.

– Navedena lica su identifikovali policijski službenici PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona – saopćili su jutros iz PU Doboj.

Iz policije su naveli i da su sva ukradena vozila tipa “VW”, a pronađeni su tragovi i dokazi za šest ukradenih vozila i to tri koja su ukradena iz Doboja, te po jedno sa područja Dervente, Modriče i Bosanskog Broda.

Slobodan S., koji se smatra svojevrsnim šefom ove ekipe, nalazi se u pritvoru. Jovica K. je pušten da se brani sa slobode, dok je Đorđe T. trenutno u bjekstvu i za njim je raspisana operativna potraga.

Možda vam se svidi

Leave A Reply