Audi postepeno otkriva novi A6, A7 i A8

Prva dizajnerska skica koju je njemački proizvođač pustio u javnosti, pokazuje međusobne razlike prednjih dijelova ova tri modela, koji pripadaju sljedećoj generaciji Audijevih najluksuznijih automobila. Skicu je u francuskom magazinu L’argus predstavio šef dizajna Audija, Marc Lichte, koji je ogovoran za izgled sljedeće generacije Audija A6 i A7, kao i top limuzine A8.

Dizajn prednjeg branika maske, farova i haube, na prvi pogled je veoma sličan, ali se pažljivijim posmatranjem vide razlike po kojima će se ova tri automobila raspoznavati kada se jednog dana nađu na putu.

Kao osnova za dizajn nove generacije modela A6, A7 i A8 poslužio je koncept Prologue iz 2014. Audi A7, koji se nalazi na desnom dijelu skice, imat će kao što i dolikuje jednom takvom kupeu dinamičniji, sportskiji prednji dio u odnosu na dvije klasične limuzine, A6 (dole lijevo) i A8 (gore lijevo). Najmasivniju rešetku hladnjaka ima A8, a sličnu šestougaonu, ali manju masku dobit će A6.

Kako bi smanjio troškove, Audi ova tri modela razvija istovremeno, a djelit će istu mehaničku platformu, motorizaciju i mnoge druge sisteme. Premijere navedenih modela se očekuju tokom 2017. i 2018. godine.

 

Možda vam se svidi

avatar