Audi lansira na tržište svoj najsnažniji serijski primjerak

Nikada kao sada u prvom planu nisu bili luksuz, udobnost, voznost i snaga automobila. Proizvođači koji za sebe vole držati da su vrh premium segmenta upravo tim stvarima trenutno posvećuju najviše pažnje. Rade to Bentley, Mercedes, BMW, pa i Audi koji je upravo otkrio svoj najsnažniji serijski automobil otkako postoji brand i to u liku sportaša R8 Competitio, piše portal automotoportal.hr.

Novi Audi R8 Competition najsnažniji je serijski primjerak ovog branda koji je ikada izašao iz njegove tvornice. Spomenuti sportaš pokreće 5.2-litreni V10 benzinac s 578 KS koji se preko sedam-stupanjskog S tronic mjenjača prenose na sve kotače i dalje na podlogu omogućavajući Audiju R8 Competition postizanje maksimalnih 320 km/h i sprint do stotke za 3.2 s.

Vizualno gledano R8 Competition inspiraciju vuče od ranije predstavljene R8 LMS varijante od koje su posuđeni brojni elementi izrađeni od karbona. Te komponente dodatno su naglašene korištenjem crnih aluminijskih naplataka i sportskog ispuha u istoj boji. Završni detalj izvana su crvena kočiona kliješta koja su montirana na karbonsko-keramičke diskove.

Tema karbona proteže se i kroz putničku kabinu, a da je riječ o R8 Competition modelu otkrivaju osvijetljeni pragovi s istim natpisom. Kupcima će na raspolaganju biti nekolika kombinacija boja i materijala kada je uređenje unutrašnjosti u pitanju, a tu su i posebni detalji s kojima će njihov R8 Competition postati jedinstven. Audi planira proizvesti samo 60 primjeraka ovog sportaša i nažalost ponuditi ga samo entuzijastima preko bare.

Ostatak fotografije možete pogledati klikom na stranicu; Audi R8 Competition

Dnevno.ba/ automotoportal.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.