Audi e-tron Sportback električni SUV na ceste dolazi 2019. godine

Električna revolucija u Audiju započinje već iduće godine kada će biti predstavljena proizvodna izvedba modela e-tron Sportback.

Atraktivni e-tron dobiva novo izdanje koje je premijerno prikazano na šangajskom salonu, a donosi napredan električni pogon u još atraktivnijem obliku. Automobil se predstavlja u formi četverovratnog GT-a sa električnim pogonom snažnim 320 kW/435 KS. Iako osjetno snažniji od klonova iz VW-a i Škode, ovaj i dalje nudi doseg od 500 km zahvaljujući baterijama kapaciteta 95 kWh smještenim u podnicu.

Kod Audija pogon čini jedan elektromotor na prednjoj i dva na stražnjoj osovini, a uz quattro pogon osiguravaju silovito ubrzanje – kazaljka će pokazati 100 km/h nakon samo 4,5 sekundi. Nimalo čudno sa obzirom da u kratkotrajnom boost modu daje i više od 500 KS. U Audiju kažu kako se baterija može puniti kombiniranim sustavom punjenja s dvostrukim priključcima za izmjeničnu struju (AC) i istosmjernu struju (DC).

U Audiju puno očekuju od ovog modela. Rupert Stadler, predsjednik Upravnog odbora kompanije AUDI AG prilikom predstavljanja je najavio nekoliko novih e-tron modela i između ostalog izjavio: “Naš Audi e-tron bit će predstavljen 2018 – kao prvi električni automobil u svom polju koji je prikladan za svakodnevnu uporabu. S dosegom od preko 500 km i posebnim iskustvom električnog pogona, učinit ćemo ovaj sportski SUV must – have proizvodom sljedećeg desetljeća.”

Koncept je opremljen Matrix LED svjetlima sprijeda i straga, a u fokusu promatrača su uske svjetlosne linije ispod prednjeg poklopca u ulozi dnevnih svjetala, te osvijetljeni logo marke.

4,9 metara dug auto širok je nepuna dva metra i postavljen na 23-inčne kotače. Retrovizora nema, zamjenjuju ih kamere s projekcijom slike na kokpit. Razmakom između osovina od 2,93 metara ovaj se koncept komforom može mjeriti s najvećim poslovnim limuzinama, a direktno kuca na vrata segmentu u kojem stoluju BMW X6 i Mercedes GLE Coupe.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply