Astro prognoze za proljeće 2019.: Maj donosi povećane prilike za zemljane znake, a Jupiter u Strijelcu tokom aprila će podržati sve koji žele da osvježe svoje živote

Proljeće 2019. biće bez ijednog pomračenja, što znači da su određeni pravci razvoja događaja već zacrtani i zadani tokom zimskih pomračenja (6.i 21. januara 2019.godine).

Ono što se preokrenulo, nastaviće novim putem, priče koje su se završile neće se ponovo otvarati, ali sve ono novo što se otvorilo, nastaviće da se razvija, piše “Ehoroskop“.

Važno je biti budan i ići u korak s vremenom.

Dobar Jupiter iz Strijelca tokom marta i većim dijelom aprila podupiraće sve one koji su spremni da se ‘probude’, pokrenu nešto novo, osvježe svoje živote.

Zbog trigona planeta iz Ovna i Jupitera iz već spomenutog Strijelca u vazduhu će se povremeno osjećati onaj pravi proljetni dašak optimizma. Kažemo povremeno, jer će Saturn i Pluton iz Jarca postavljati određene zahtjeve koje će neki poletarci doživljavati poput blokada. Ali ako se prema kvadratu planeta iz Jarca postavite kao dobrodošloj provjeri na temu realnosti i zrelosti, discipline, reda i rada, možete biti samo na dobitku. Kombinujte polet i optimizam s realnošću. Tako ćete proći najbolje.

Retrogradni Merkur će do 29. marta uzrokovati kašnjenje poruka i korespondencije, zbrku u saobraćaju i određena kašnjenja ili dorade, pa će neki početak proljeća dočekati nervozno, ali čim ista planeta krene direktno (29.marta) sve spomenute teme će krenuti uobičajenim redovnim razvojem.

Uran koji je krajem zime (7. marta) konačno prešao u Bika, pomagaće spajanju novog i starog, pa će svi oni koji su originalni u svojim namjerama, začudo, nalaziti zajednički jezik s tradicionalistima (jer će Uran iz Bika napraviti trigon sa Saturnom u Jarcu).

Venera i Mars će se kretati u direktnom hodu i svojim će uticajem podsticati prirodni razvoj bilo akcija, bilo emotivnih priča. Mars kroz Blizanca i Raka, a Venera kroz Ribu, Ovna, Bika i Blizanca.

Posljednja dekada aprila i veći dio maja donijeće stabilizaciju prethodnih odluka jer će iste planete iz Jarca koje su prije zahtjevale, sada uravnotežiti i poduprijeti sve one koji grade na duže staze i koji su imali strpljenja da izdrže.

Ukratko, maj će ujedno biti i najljepši mjesec ovogodišnjeg proljeća. To je vrijeme povećanih prilika kad će (a posebno zemljani znaci – Bik, Djevica i Jarac) moći da se razmašu do mile volje. Naravno, opet napominjemo, ukoliko im nešto u njihovim individualnim natalnim kartama ne govori suprotno. Stoga ih uvijek treba dobro pogledati. Posebno tranzite na natal.

Jun će donijeti poneku moralnu dilemu zbog kvadratnog Neptuna iz Riba i opozicionog Jupitera iz Strijelca na planete u dominantnom Blizancu, a neće biti nijedne sporije planete da ispravi moguće iluzije i zablude. Stoga je najbolje držati se činjenica i stvarnosti. Tome će opet pomoći Saturn iz Jarca. Sjetite se tada maja i svega onog što se tad bilo iskristalisalo i ne dajte da vas ponesu kule u vazduhu, nego ostanite čvrsto na zemlji. Takođe je važno da odolite iskušenjima pretjerivanja u svakom pogledu.

Ukratko, ovogodišnje proljeće moglo bi se opisati kao malo konfuzno u početku, ali s više – manje jasnim odrednicama kuda stvari idu, potom mirno, prijatno, obećavajuće i stabilno, te s ponekom zamkom obmana pri kraju ovog, za mnoge najljepšeg godišnjeg doba.

Neće biti posebnih senzacija, a prilike da se uživa u prirodi, na Suncu i čistom vazduhu biće sasvim dovoljno da sadvladamo sve loše energije onih koji još nisu uspeli da se probude.

Kad vam bude teško, samo idite pravo napolje pod nebo i na Sunce. Ako Sunce još nije izašlo ili je tmuran dan, dovoljno će biti da prošetate na otvorenom i odbacite sve ružne misli. Hodanjem i disanjem ih jednostavno oduvajte i prizovite one, po vas, prijatne i dobre. Probajte, funkcioniše, posebno u proljeće!

Možda vam se svidi

Leave A Reply