Arogantno je od izraelskih vlasti koje su ubijale djecu u Gazi da osuđuju terorizam

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je tokom obraćanja u novoj predsjedničkoj palači u Ankari, na sastanku sa mladim poduzetnicima, kazao je da je “arogantno” od izraelskih vlasti da osuđuju nedavne napade u Parizu nakon što je izraelska vojska prošle godine izvela operaciju u Gazi tokom koje je ubijeno više od 2.600 Palestinaca, javlja Anadolu Agency (AA).

“To je čista arogancija, da oni koji imaju na svojim rukama tragove krvi djece, koja su ubijena dok su se igrala na plaži, osuđuju terorizam. Ako izraelske vlasti, ne kažem izraelski narod, pazite, u Gazi i Palestini pobiju 2.600 do 2.700 osoba, uključujući djecu, ja ih onda proklinjem”, rekao je Erdogan.

Izraelska vlada je prije nekoliko dana osudila posljednje terorističke napade u Parizu.

Podsjeto je na nedavnu izjavu u kojoj je kritikovao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua za dolazak na marš solidarnosti koji je održan u Francuskoj, jer Netanyahu, kazao je Erdogan, kod svoje kuće provodi terorizam nad Palestincima.

“Kako je Netanyahu mogao otići tamo, to je licemjerstvo. Prije dva mjeseca Gazu je bombama sravnio sa zemljom, usmrtio 2.600 osoba. Zašto se ne čuje glas tih ljudi, lidera koji su bili u Francuskoj? Gdje je humanost u Siriji gdje je ubijeno 350 hiljada osoba, zašto o tome ne govorite”, izjavio je turski predsjednik.

(Anadolija)

Možda vam se svidi

Comments are closed.