20 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Arhitektonskom studiju “Entasis” dodijeljena nagrada za realizirani enterijer u novoizgrađenoj zgradi Općine Kakanj

Na ovogodišnjem salonu “Collegium Artisticum 2016″ koji je otvoren 5.aprila u Sarajevu, arhitektonskom studiju “Entasis” dodijeljena je nagrada za realizirani enterijer u novoigrađenoj zgradi Općine Kakanj.

Radi se o tradicionalnoj šestoaprilskoj izložbi na kojoj se dodjeljuju nagrade na najbolja ostvarenja na poljima likovne i primjenjene umjetnosti, dizajna i arhitekture u BiH.

U obrazloženju žirija se kaže:

“U vremenu kada veliki uticaj na detalje i materijalizaciju imaju investitori i budžet, realizirani enterijer Općine Kakanj dokazuje da postoje načini da se ustraje do kraja, te uspije postići maksimum.

Čiste linije, igra otvorenih i zatvorenih ploha, komunikacija u ulozi skulptura u prostoru, balansirana materijalizacija i paleta odabranih boja, te prirodno svjetlo, u zajedničkoj interakciji, čine ovu realizaciju javnog enterijera veoma uspješnom.

Značaj ove realizacije enterijera je još veći ako uzmemo u obzir da je lociran na području općine Kakanj, a da u mnogim većim gradovima ne postoji veliki broj sličnih primjera”.

e4

 

(Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO