34.6 C
Kakanj
Utorak, 22 Juna, 2021

Apel za pomoć novinaru i umjetniku: Hamidu Hadžiću iz Kaknja

Uvijek sam više volio davati, nego uzimati-kaže Hadžić

Dvadesetsedmogodišnji Hamid Hadžić iz Kaknja  čitavu deceniju svog života posvetio je aktivnom radu, kao koristan član društvene zajednice, kao  likovni umjetnik, novinar i humanista, volonter mnogobrojnih organizacija ali i vrijedan radnik.To potvrđuju i mnogobrojna priznanja koja ima. Bio je član i osnivač nekoliko omladinskih organizacija.
Nije tajna da je pomagao mnogima u afirmaciji, to najviše znaju oni sa kojima je radio.Pišući za listove, časopise i portale promovisao je svoj grad, kao i druge bh. gradove i pomagao  u afirmaciji mnogim mladima. Njegovu karijeru koja je bila u usponu,  nažalost, prekinula je nesreća (povreda) koja se desila  2011.godine u jednoj firmi u kojoj je radio.

Do sada je imao ukupno sedam operacija. Nakon operacije u oktobru 2013.godine bili su vidljivi pomaci, ali su ga liječnici u međuvremenu uputili na osmu operaciju oka, za koju je u Belgiji potrebno izdvojiti 12.000 KM.

Poziv dobrim i humanim ljudima!

„Za mene i moju porodicu, koji smo sada nezaposleni, ova suma je pregolema. Imamo i dva sina, od tri i pet godina. Dok sam bio zdrav pomagao sam slične slučajeve a evo danas je meni potrebna pomoć da se liječim. Nije lahko tražiti, jer sam uvijek više volio davati, nego uzimati“, istakao je Hamid.

Akciju prikupljanja humanitarnih sredstava su pokrenuli; Omladinska Udruženja Medžlisa Kakanj i Amber Kakanj, a podržali; Kakanjske novine, Kakanj-x, Online Media, TV Islam My Life i drugi.

Ovim putem pozivamo sve dobre i humane ljude iz domovine i dijaspore da našem sugrađaninu, kolegi i prijatelju, doniraju neophodan novac za ovu operaciju. Svima, koji mu pomognu,unaprijed se iskreno zahvaljujemo i mi u ime redakcije a i sam Hadžić.


Novac se može uplatiti putem deviznog žiroračuna, SWIFT: UNCRBA 22, broj: 45400047100, IBAN; BA393385902809895680, koji je, na ime Hamid Hadžić, otvoren u UniCredit banci, filijala Kakanj, kao i na račun broj; 4229 7502 5124 8016(KM), u istoj banci, zatim putem Western uniona, poštanskom uplatnicom i vrijednosnim pismom, a može se donijeti lično na adresu: Hamid Hadžić, Ulica 29. novembra bb, 72240 Doboj kod Kaknja. Dodatne informacije mogu se dobiti na; email: [email protected]i broj mobitela 0038761 448-576.

HamidHadzic_beta1

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO