Na našu stranicu (DF Kakanj) je pristigao apel mještanke naselja Bukovlje u vezi sa očajnim i katastrofalnim stanjem putnog pravca koji povezuje ovo mjesto sa gradskom jezgrom. Ističe kako je život u ovakvim okolnostima postao krajnje nesnošljiv, te da se u potpunosti kosi sa činjenicom da živimo u 21.stoljeću. To se ogleda u otežanom, nerijetko i onemogućenom, kretanju stanovnika ovog naselja, naročito za vrijeme zimskih i kišnih perioda, gdje svako iole malo veće povećanje vlažnosti uzrokuje nanose blata koje automobilske gume nisu u stanju savladati, dok je pješačenje ravno naučnoj fantastici. Time se često dovodi u pitanje snabdijevanja prehrambenim prozvodima, ali i briga o redovnoj ishrani i potrepštinama životinja, dok je u slučaju hitnih medicinskih potreba i intervencija, a čije je neugodno iskustvo i sama mještanka par puta proživjela, faktor snalažljivosti i puke sreće često presudan.

Putni pravac Kakanj-Bukovlje je kategorisan kao lokalni, što znači da je u nadležnosti Općine Kakanj. S obzirom da smo relatvino mlada i nova stranka, ne participiramo u Općinskom vijeću kao tijelu na kojem se podnose inicijative u vezi sanacije i rekonstrukcije putnih pravaca sa područja općine Kakanj. Dakle, nemamo niti jednog vijećnika putem kojeg bismo inicirali reakciju povodom ovog problema.

Stoga ovim putem upućujemo apel nadležnim organima Općine Kakanj da u što skorije vrijeme pristupe rješavanju ovog problema, koji se nalazi na svega par kilometara udaljenosti od grada. Iskreno se nadamo kako će se poteškoće stanovnika naselja Bukovlje adekvatno i što prije otkloniti, te se time preventivno djelovati, čime će se izbjeći strepnja na svako naoblačenje, ali i potencijalne tragedije do kojih, objektivno i nažalost, može doći. (Demokratska Fronta – Željko Komšić, Kakanj)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj