Analiza grupne faze takmičenja Liga MZ “Kakanj 2017”- Pogledajte ko je najbolji strijelac, najefikasnija ekipa i najfer ekipa

Nakon odigranih ukupno 57 utakmica na najmasovnijem takmičenju pod nazivom LIga mjesnih zajednica “Kakanj 2017” donosimo analizu grupne faze takmičenja.

  • U dosadašnjim odigranim utakmicama postignuto je ukupno 152 pogodka. Najbolji strijelci nakon odigrane grupne faze su: Ermin Gluhić – Starposle sa 5 postignutih pogodaka, Adnan Karzić – Zagrađe sa 4 postignuta pogodka.

  • Najefikasnija ekipa je MZ Zagrađe  sa 12 postignutih pogodaka i samo jednim primljenim iz četiri odigrane utakmice, dok najneefikasnija je ekipa MZ Veliki Trnovci – 0 pogodaka iz tri odigrane utakmice. Najviše golova je postiguto u okviru grupe H (ukupno 30 pogodaka iz deset odigranih utakmica), a najmanje u okviru grupe B (ukupno 13 pogodaka iz šest odigranih utakmica).
  • Ekipa sa najmanjim brojem učinjenih prekrašaja prema broju odigranih utakmica je ekipa MZ Veliki Trnovci (7 prekršaja iz tri odigrane utakmice) a najviše ekipa MZ Modrinje (25 prekršaja iz četiri odigrane utakmice)
  • Grupa sa najviše učinjenih prekršaja je grupa D (ukupno 107 u deset odigranih utakmica), a najmanje u grupi G (ukupno 37 iz pet odigranih utakmica). Ukupno su dosuđena 6 crvenih kartona, od čega 4 direktna i 2 druga žuta.

  • Plasman u sljedeću fazu su izborile ekipe: MZ Zagrađe i MZ Kakanj I Plandište (grupa A), MZ Termoelektrana i MZ Bjelavići (grupa B), MZ Doboj i MZ Bijele Vode (grupa C), MZ Krševac i MZ Modrinje (grupa D), MZ Povezice i MZ Čatići (grupa E), MZ Kraljeva Sutjeska i MZ Podgora (grupa F), MZ Brnjic i MZ Kakanj I (grupa G) i MZ Bukovlje i MZ Starposle (grupa H).
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar