Amel Tuka se pojavio u spotu zeničkog repera Bigga

Jasmin Alić Bigga je najbrži reper na Balkanu koji je prije nešto više od godinu dana Amelu Tuki predložio da udruže svoju brzinu i snime videospot za pjesmu “Speed” koja će se naći na posljednjem albumu “Radiant” čija će premijera biti 25. augusta tekuće godine. Alić je u razgovoru za Klix.ba istakao kako je saradnja i vrijeme za realizaciju došla u pravom trenutku.


“Amel i ja smo još prošle godine imali ideju da radimo spot zajedno, međutim tek sad smo obojica našli vrijeme za to, a kako stvari stoje, vrijeme nije moglo biti bolje. Na snimanju nam je bilo izuzetno zabavno i jako ozbiljno smo pristupili ovom projektu koji bez ekipe iz EPIC Creative Cinematography ne bi protekao kako treba”, kazao je Alić.

On je dodao kako nije želio stvari prepuštati slučaju i pred Svjetsko prvenstvo u Pekingu tražiti od Amela da dodatno trči, tako da mu je u spotu pripala uloga trenera.

“Amel je pored svih svojih treninga i obaveza izdvojio vrijeme da završimo spot, a i svoju ulogu trenera u spotu je shvatio ozbiljno. Što se tiče ideje za spot, ja sam nekako u podsvijesti znao šta svi očekuju od spota kada su čuli da ja kao najbrži reper i Amel kao najbrži atletičar sarađujemo. Baš zbog toga sam odlučio da spot bude potpuna suprotnost od onoga što svi očekuju, te je Amel taj koji ovaj put nije trčao i trenirao, već sam to bio ja. Kroz sve to, pjesma i moja tehnika brzog repanja su simbolično dobili svoj puni sjaj”, dodaje Alić.

Spot su radili dvojica Zeničana koji saradnju sa Alićem imaju već nekoliko godina, Jasmin Pivić i Dino Šehić, koji su također sa svojim kratkim filmom “Prestige” učestvovali na takmičenju Jameson Empire Done in 60 Seconds koje je održano protekle godine u Londonu.

Alić je za kraj istakao da je zadovoljan finalnim videom kojeg vam večeras premijerno predstavljamo na našem portalu, te je Amelu poželio sreću u daljem toku kvalifikacija na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

klix

Možda vam se svidi

Comments are closed.