Amel Marušić priznao da je ubio suprugu

Okončan je sudski postupak protiv Amela Marušića (32) iz Kaknja, koji je osuđen za svirepo ubistvo supruge Nasihe (29), koje se dogodilo u centru Kaknja, pred očima prolaznika, punice i maloljetnog sina ubice i ubijene Marušić (31) se naposljetku slomio pred sudom i pred Vijećem Kantonalnog suda u Zenici odlučio priznati zločin. Osuđen je na 20 godina zatvora.Podsjetimo, on je u u utorak 23. aprila prošle godine oko 10.30 u Ulici 311. brigade, na ulazu u Kakanj, prvo svojim automobilom polo udario, a potom nožem zaklao majku svoga petogodišnjeg sina! Onda je mobitelom nazvao policiju, koja je ga uhapsila.

Pomahnitali bivši zaštitar, Nasihu je lišio života pred očima njene majke Hajrije Šehić, sa kojom se nesrećna žena vraćala kući iz kupovine, tokom koje je svome sinu kupila igračke – veliki kamion i loptu.

Obdukcija, koju je po nalogu dežurnog tužioca Huse Hrustanovića, koji je obavio uviđaj na mjestu zločina, u prosekturi Gradskih grobalja Visoko izvršila sudski vještak patolog Sabiha Brkić-Silajdžić, pokazala je kako je Nasihina smrt bila trenutna i uzrokovana ubodima noža.

Potvrđeno je kako je bijes Marušića bio toliki da je usljed udaraca nožem u predjelu vrata njena glava bukvalno bila odvojena od tijela.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.