Amel Ćurić pobjednik X Factora!

Nakon što su u večerašnjem superfinalu X Factora u prvom krugu ispali Magdalena Ćurić i grupa 9 Control u kojoj je bio Faris Pinjo iz Visokog, jedini bh. predstavnik ostao je Amel Ćurić koji je otišao do samog kraja i pobjedio u popularnom regionalnom takmičenju.

Svoj put u X Factoru Amel je počeo i završio pjesmom od Bijelog Dugmeta “”Da te bogdo ne volim”.

Nakon ove pjesme, Amel je bivao sve bolji i bolji i još jednom pokazao da nije bez razloga pobjedio još prije 12 godina u showu OBN Music Talents.

Amel Ćurić je rođen 7. augusta 1980. u Gračanici. Muzikom se počeo baviti sa osam godina. Interes za muziku u djetinjstvu itekako će odrediti njegov životni put i školovanje. Roditelji su ga upisali u osnovnu muzičku školu, ali je rat prekinuo njegovo školovanje.

 Ipak, meci i granate nisu spriječili Amela u muzičkom obrazovanju. Akorde je učio u podrumu da bi kasnije počeo svirati i u bendovima.

 Šira bh. publika ga je upoznala nakon što se prijavio na prvi bh. reality show OBN Music Talents čije je finale održano 14. decembra 2003. u sarajevskoj Zetri. U veoma jakoj konkurenciji koju su činili Enver Lugavić Kice iz Banovića, Jelena Milušić iz Mostara i Suana Muhibić iz Konjica. Ipak, na kraju je Amel bio taj koji je imao najviše razloga za zadovoljstvo.

Tri godine kasnije, Amel je izdao i svoj prvi studijski album “Urnebes”. Na albumu se nalazila i pjesma Nermina Puškara “Moja djevojka” koja je bila nominovana za bh. muzičku nagradu “Davorin 2005″ za pjesmu godine.

 Ipak, njegov nevjerovatan glas i talent nisu bili popraćeni dovoljnim uspjehom te se odlučio na novi korak u svojoj karijeri koji će se itekako pokazati ispravnim te se prijavio na X Factor. I sam je priznao da želi da ga upozna cijela regija, a to je uradio već sa prvom pjesmom.

Tokom ovog takmičenja bio je najkonstantniji pjevač te je prolazio bez mnogo kritika uz riječi hvale. Držao se uglavnom pjesama regionalnih pjevača što je bila dobitna kombinacija.

Čestitke Amele!  (Izvor: Klix.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.