Ambasador SR Njemačke u BiH, njegova ekselencija Christian Hellbach, posjetio Tvornicu cementa Kakanj

0

Branimir Muidža, generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku, Andreas Kern, izvršni direktor HeidelbergCementa za Centralnu Evropu i Centralnu Aziju, i Izudin Neimarlija, izvršni direktor Tvornice cementa Kakanj, susreli su se danas u Kaknju sa ambasadorom SR Njemačke u BiH, njegovom ekselencijom ChristianomHellbachom. Muidža je predstavio dosadašnja ulaganja njemačkog HeidelbergCementa u BiH i Hrvatskoj, sa posebnim osvrtom na modernizaciju postrojenja u tvornici u Kaknju koja danas radi prema svim evropskim standardima kvalitete i zaštite okoliša.

„HeidelbergCement je počeo svoja ulaganja u BiH 2000. godine privatizacijom Tvornice cementa Kakanj, a u proteklih smo petnaest godina od potpuno amortizovane tvornice napravili modernu i ekološki naprednu tvornicu u koju je ugrađena najbolja dostupna tehnologija. Pored toga, unatoč veoma zahtjevnom ekonomskom okruženju, obogatili smo proizvodne djelatnosti proizvodnjom betona, te poslovanje proširili i na susjednu Hrvatsku,“  rekao je Muidža.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ovom prilikom predstavnici HeidelbergCementa su ambasadoraHellbacha također upoznali sa planovima poslovanja u BiH i Hrvatskoj, te predstojećim investicijskim projektima. Posebno su istakli širenje poslovanja u Hrvatskoj preuzimanjem poslovnih jedinica meksičkog Cemexa.

Ambasador Hellbachtokom obilaska postrojenja u Kaknju nije krio veliko zadovoljstvo zbog uspjeha koji Tvornica cementa Kakanj postiže otkako je članica njemačkog HeidelbergCementa, te istakao da će njemačka ambasada nastaviti pružati podršku investiranju u BiH i regiji i sveukupnom poboljšanju ekonomske i investicijske klime. Napomenuo je i da će u narednom periodu intenzivno raditi na jačanju ekonomske saradnje, što će biti interes i za narode BiH i Njemačke. Ambasador se zahvalio na prijemu i poželio menadžmentu Tvornice cementa Kakanj i HeidelbergCementa još više uspjeha u budućnosti.