Amar Jašarspahić Gile usvojio dječaka

Poznati bh. pjevač i pobjednik “Zvezda Granda” Amar Jašarspahić Gile oduševio je javnost, ne samo u BiH, već i u regiji svojom humanošću.

Naime Gile je prihvatio da bude odgajatelj jednog mladog dječaka.

Šestogodišnji dječak Alen kojeg su roditelji napustili sada je dobio topli dom, a njegov staratelj je od početka ovog mjeseca Amar Jašarspahić.

Amar Jašarspahić Gile usvojio dječaka: Alen nas je dobro prihvatio i krenuo je u školu   “Manje je poznato da ja uz Edina Džeku imam tu titulu ‘Unicef ambasadora’ za našu državu. Redovno posjećujem domove i družim se s mališanima. Upoznali smo se Alen i ja prilikom jedne posjete. Dječak je pobjegao iz doma. Ja nisam mogao da ga vratim nazad, tačnije nisam imao srca, a i on me molio da ostane uz mene”, rekao je Jašarspahić za Klix.ba.

Sva papirologija je okončana i Gile je sada zvanično Alenov staratelj.

“Molba je podnesena i nije bilo razloga da je odbiju, jer redovno radim, imam visoka primanja, majka mi je zaposlena kao i djevojka. On je nas sve prihvatio i mi njega, te je krenuo u osnovnu školu”, kazao je Jašarspahić.

10299512_730193193729910_5916194561682147640_n

Gile i Alen trenutno živi u Kaknju. Natupa po Evropi, Americi, a sada se priprema za turneju u Australiji. U toku su i pripreme za novi album, drugi u njegovoj karijeri.

“Mislim da ću obaveze uspjeti uskladiti, a kad ja nisam tu čuvaju ga moji roditelji, te nana i dedo”, rekao je Jašarspahić.

Podsjetimo, Gile je postao poznat širom regije kada je “oborio s nogu” žiri popularnog muzičkog showa “Zvezde Granda” otpjevavši pjesmu “Imam ljubav, ali kome da je dam”. Gile je iz emisije u emisiju dobijao najviše glasova i sa 168.718 glasova proglašen pobjednikom ovog showa 2013. godine.

Osim blistave muzičke karijere bavi se humanitarnim radom, zbog čega je nagrađivan više puta, ali to, poput pravog humaniste, ne ističe previše.

Možda vam se svidi

Comments are closed.