Aleksandar Vučić: “Pokažimo građanima regiona da želimo da radimo zajedno, a ne da se bijemo”

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se region ispraznio jer ljudi, i to ne više samo mladi, već i oni između 40 i 50 godina, odlaze i da im treba, kako bi se to usporilo i zaustavilo, ponuditi ambijent da “shvate da više u regionu nećemo da se bijemo, već da želimo da radimo zajedno”.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Naš najveći problem je što ne uspjevamo da im ponudimo sretnu perspektivu”, rekao je Vučić i istakao da to podrazumijeva bolju sveobuhvatnu atmosferu u društvu.

Prema njegovim riječima, to je rezultat loših politika u regionu iz prošlosti “iz kojih ne uspjevamo da izađemo”, jer se to vidi i u prigovorima da se mini Šengenom pravi Velika Srbija ili Velika Albanija.

“Vidim ja da nije svima u Evropi drago zbog te inicijative naše tri zemlje, kako smo se drznuili da sami nešto radimo. Kada budemo pokazali svima da nismo kreteni i da smo u stanju da sjednemo za isti sto sami i dogovaramo se onda ćemo i narodu vratiti samopouzdanje i vjeru građanima da ostanu u svojim država i da imaju budućnost”, rekao je Vučić.

On je, govoreći o odlasku stanovništva, rekao da u Srbiji nema više od 6,5 miliona stanovnika, na Kosovu ne više od 1,2 miliona, a u Hrvatskoj ne više od 3,2 miliona.