Aleksandar Stanković se oglasio o raspravi s Jelenom Veljačom

Aleksandar Stanković na Facebooku je reagirao na negativne komentare koje je izazvala jučerašnja rasprava između njega i glumice i aktivistice Jelene Veljače u njegovoj emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u.

Voditelja je zanimalo zašto je glumica Salma Hayek 14 godina šutjela o zlostavljanju, a zapitao se i “zašto si je to dopustila”, uz opservaciju da njemu ta priča ne zvuči uvjerljivo.

“To je izjava koja se često čuje kada govorimo o se*sualnom nasilju. Vi sekundarno viktimizirate Salmu Hayek. To bi vam rekla svaka stručnjakinja. To nije zdravorazumsko razmišljanje. Vi ste bijeli heterose*sualni muškarac na poziciji moći. Vi ne razumijete da muškarci i žene, čak i kada su na istoj poziciji moći, nisu ravnopravni. To feminizam pokušava jako dugo reći. Nije isto vode li Nedjeljom u 2 muškarac ili žena”, odgovorila mu je Veljača.

Stankovića je potom zanimalo “koja je razlika između udvaranja i se*sualnog uznemiravanja”.

“Postoji jasna razlika. Udvaranje može biti odbijeno. Čovjek je došao, donio cvijeće, ona je rekla ne. Ako stavi ruku na koljeno, a nije dobio dozvolu s druge strane – onda je to apsolutno se*sualno uznemiravanje”, pojasnila je voditelju.

Stanković je u današnjoj objavi na Facebooku poručio da i dalje misli kako Hayek nije trebala ostati u poslovnom odnosu s nekim tko ju je se*sualno uznemiravao, ali i da prihvaća sugestiju gošće da svaka žrtva treba sama odlučiti kada će i hoće li prijaviti zlostavljača, te je dodao da je nakon emisije dobio prijetnje.

“S obzirom da sam u dosadašnjoj karijeri napravio više desetaka emisija na temu zaštite ljudskih , ženskih, manjinskih, se*sualnih i drugih prava nemam potrebnu dodatno objašnjavati svoja stajališta. Više manje o meni se sve zna. Tko hoće vjerovati da mrzim žene, ili nekog trećeg nakon 20 godina javnog obavljanja ovog posla slobodno. Međutim nakon jučerašnje emisije s Jelenom Veljačom javilo se više novinara s istim pitanjem jesam li u svađi s gošćom i što sam točno mislio kada sam govorio o slučaju Salme Hayek.

Gošća i ja se nismo osobno sukobili , sučelili smo stajališta , a to se događa u svakoj Nu2. Govoreći o poznatoj holivudskoj glumici u polemici sam iznio i stajalište kako nije trebala ostati u poslovnom odnosu s nekim tko ju je se*sualno uznemiravao. To mislim i dalje.U smislu zadovoljenja pravde potrebno i društveno poželjno bi bilo da je prijavila zlostavljača, ali prihvaćam sugestiju gošće da svaka žrtva treba sama odlučiti kada će i hoće li to napraviti.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar