Aldin Šljivo jasno poručio: Želim istaći da…

0

U vrijeme kada je mrziti i negirati državu Bosnu i  Hercegovinu postalo već normalno i učestalo, od pojedinaca sa različitih frontova, vrlo je važno izraziti svoj stav.

Izražavanje javnog stava, u cilju odbrane države je najmanje što se može učiniti, a vrlo često ima najveći uticaj. I sve to kako bi se spinovanjem ostvario cilj pozivanja na mržnju  u zajednici, negiranje postojanja države od onih koji zapravo u njoj ŽIVE, RADE, OSNIVAJU PORODICU, PRIMAJU PLATU i uzimaju sve benefite koje ona daje, a oglušujući se na obaveze pod izgovorom da to nije njihova država,između ostalog i ne obilježavajući praznike…

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Danas su medije preplavile takve poruke pojedinaca koji javno, bez sankcija, izjavljuju da 25. novembar nije osnovan kao praznik te da kao državni službenici ne planiraju obilježavanje istog.

Aktuelni načelnik Općine Kakanj je svoj stav objavio i na oficijelnoj Facebook stranici poručujući jasno „želim istaći da volim BiH“.

  • Ne znam čitam li pogrešne portale, pratim li medije koji pogrešno izvještavaju… Ali zapitamo li se ikad: Hoćemo li harmoniju u društvu, možemo li neki problem riješiti bez „prepucavanja“ , zapitamo li se kakvu poruku šaljem u ovakvim situacijama budućim generacijama. A poslije smo svi spremni komentarisati „zašto odlaze ljudi“ (sad se zapitajmo zašto odlaze, je li nam sredina pogodna za investicije, razvoja, za suživot…). Zašto politika stoji iza svakog populističkog sadržaja, a spremni smo se pitati zašto nemamo ‘insane’ u politici- stoji u objavi načelnika.