10 C
Kakanj
Četvrtak, 6 Maja, 2021

Ako želite sukob, imat ćete ga…: Sinan Husić poslao oštru poruku vlastima u Federaciji BiH, rudari zaprijetili da će “napraviti mrak”

“Nećemo dozvoliti rješenja kojima će se radnici poslati na biro za zapošljavanje. Čuli smo da postoji namjera da su određene strukture koje upravljaju i vladaju, odlučile da se obračunaju s nama u sredini gdje smo najslabiji. Preko Rudnika “Abid Lolić” u Novoj Biloj. Vi, ako želite sukob, mi smo spremni i nećemo odustati“, kazao je Husić i dodao:

“Nama ne treba milost”

  • Ono što želimo kazati je da svaka naša poruka ima razlog. Nama ne treba milost nego država BiH. Iz rudnika se uzelo više nego što se potražuje“, poručio je Husić i dodao da neće stati s borbom.

“Doći će rudarski vozovi puni bola i tuge, puni hrabrosti da ovo sačuvamo.”

Husić je još najavio i štrajk sedam rudnika iz koncerna za 20. maj i podsjetio:

  • Određeni dijelovi Vlade FBiH i EPBiH iskazali su spremnost da iskažu silu i moć u Rudniku ‘Abid Lolić’ Nova Bila. Mi danas nudimo svoj odgovor. Ako je došlo do toga i ako je to zbilja krajnja namjera, mi smo spremni za taj sukob.“
  • Mi proizvodimo svjetlo, a napravit ćemo im mrak”, poručili su rudari sedam rudnika koji se nalaze u koncernu EP BiH, ispred Vlade FBiH.
- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO