“Ako vlast ne uvaži stav SPC, Herceg Novi može postati novi Krim”

0

Ukoliko vlast u Crnoj Gori ne uvaži ono što traži Mitropolija crnogorsko-primorska može doći do teških sukoba, neslaganja i destabilizacije i Herceg Novi može postati novi Krim, upozorio je predsjednik Medžlisa Islamske vjerske zajednice Crne Gore za Budvu i Boku Husein Hodžić.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Zakon je donesen ad hok, brzo, a na kraju će nam reći da nije pisan u Crnoj Gori, već da je došao napisan, jer ponovo neko u Crnoj Gori treba da bude novi gazda i da se mi ponovo mrzimo”, rekao je predsjednik Medžlisa Islamske vjerske zajednice Crne Gore za Budvu i Boku, prenosi “Srna”.

On je naglasio da “NATO interesi još nisu riješeni i odatle duvaju svi ti vjetrovi”.

On je ocijenio da Mitropolija crnogorsko-primorska ne treba da prihvati Zakon o slobodi vjeroispovijesti i da je potrebno naći kompromis na zadovoljstvo SPC, te da je to moguće, ukoliko se žele izbjeći sukobi.

“Sa kolegama sam svaki dan – nema popuštanja, ide se do kraja. Rekli su tako i ja im vjerujem. Idu tako ponosno, ozbiljno i dostojanstveno i ne vjerujem da će protesti stati dok se ne nađe prihvatljivo rješenje za SPC i njenu imovinu, odnosno svetinje”, rekao je Hodžić.

On je izrazio nadu da će Mitropolija imati podršku, te da se već vidi da je ima i to ne samo na nivou Crne Gore, budući da je tema postala planetarna.

Hodžić je rekao da se u znak podrške srcem i dušom pridružio Mitropoliji i pravoslavnom narodu sa željom da uspiju da odbrane ono za šta su ustali, napominjući da je izražavajući podršku Mitropoliji i SPC mnogo rizikovao, jer je u Crnoj Gori, prije svega, stranac.

“Ali, ako može u Vladi Crne Gore bošnjački ministar da stane na čelo gej parade i da je predvodi, zašto ne mogu ja otići na protest i zaštititi pravo drugog”, upitao je Hodžić.

On je istakao da je cijeli svoj radni vijek zagovarao da treba braniti onoga kome pomoć treba, te ne gledati ko je onaj kome je nepravda učinjena, a ko je taj kome ćeš se zamjeriti.