Ako vas muče BOLOVI U KOSTIMA, ove obloge pomažu (RECEPT)

0

Lijek se sastoji u vidu obloga koje stavljate na bolna mjesta i koji djeluju direktno na mjesto na kojem se problem manifestuje

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Lijek se sastoji u vidu obloga koje stavljate na bolna mjesta i koji djeluju direktno na mjesto na kojem se problem manifestuje.

Lijek se sastoji u vidu obloga koje stavljate na bolna mjesta i koji djeluju direktno na mjesto na kojem se problem manifestuje.

Potrebni su vam krompir, crveni luk i seme lana, prenosi .espreso.

Potopite punu supenu kašiku sjemenki lana u 2-3 dcl vode. Vodu kuhajte desetak minuta dok sjemenke lana ne naprave skrobasu smjesu.

Istovremeno operite sav krompir i izrendajte ga skupa s korom. Izrendajte i srednju glavicu crvenog luka. Kada se voda s lanenim sjemenom ohladi dodajte luk i krumpir i sve dobro izmješajte. Ocjedite višak tečnosti iz smjese.

Ukoliko se radi o problemima na prstima ruku ili nogu , odnosno peti, smjesu stavite u stare rukavice ili čarapu obucite na ruke ili noge te preko navucite najlonske kese koje ćete vezati tako da višak tečnosti ne može izlaziti vani.

Na druge dijelove tjela kao što su kukovi, kičma, rebra, koljena i sl. predlažemo da smjesu umotate prvo u gazu te položite na oboljelo mjesto, nakon toga cijelo područje omotajte nekim zavojem ili prozirnom folijom za domaćinstvo koja će smjesu držati pripijenu za oboljelo mjesto.

Ove obloge potrebno je držati tokom noći, odnosno za vrijeme spavanja, na oboljelim mjestima te ujutro baciti, a mjesta oprati sapunom i vodom.

Ukoliko su mesta vidna, a luk vam eventualno iritira kožu, odnosno pravi crvenilo, kožu prvo možete namazati nekom jako masnom kremom ili maslinovim uljem ili možete pojačati sloj gaze na smjesi. Istovremeno s korištenjem ovih obloga izvana potrebno je redovno svakodnevno koristiti laneno ulje koje će djelovati iznutra.

Proceduru ponavljate kada god možete sve dok ova masa ne “izvuče” oboljenje iz tela.

 

 

(Kakanj-X / Zdravlje – (KX) )