Ako Skenderija bude izolatorij, svi mi, vlasnici radnji i naši radnici, možemo na ulicu narednih godinu dana

0

Ako se u sportskoj dvorani Sknderija postavi izolatorij, on će tu biti mjesecima, čak godinama. To znači da mi svi koji tamo radimo, i vlanici i naši radnici, možemo zaključati svoje radnje i pravo na ulicu”, ogorčeno tvrde vlasnici privatnih radnji u Skenderiji

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Danas je ministar zdravstava KantonaSarajevo Rusmir Mesihović izjavio da se razmatra sopcija da Sportska dvorana Skenderija bude izolatorij za oboljele od korona virusa.

– Na taj način bismo odvajali pozitivne od negativnih i one s blažim simptomina. Ovo je sve zbog prevencije. Srbija ima 3.000 kreveta. I mi moramo širiti kapacitete. To je za sada najrealnija opcija – rekao je Mesihović.

Ovaj prijedlog uznemirio je vlasnike brojnih privatnih radnji koje se nalaze u ovome centru.
Ovim vlast nas hoće da nas ubije. Ako u dvorani postave izolatorij, jasno je da će čitava Skenderija, ukuljujući i trgovački dio biti pod zdravstvenim embargom. I ne bi to bio poblem da se ovdje radi o dvije do četri sedmice. Međutim, ako se tamo postavi izolatorij, on će tu biti mjesecima, čak godinama. To znači da mi svi koji radimo možemo zaključati svoje radnje i pravo na ulicu”, kaže za DEPO Portal jedan od vlasnika radnji u Skenderiji koji je želio da ostane anoniman.

Osim privatnih radnji, u Centru Skenderija se nalazi niz drugi kulturnih i sportskih organizacija, koje bi zbog ovoga morale da obustave svoje rad za duži vremenski period,piše Depo

U narednim danima će se vidjet da li će ovdašnja vlast stvarno jedan od centralnih objekata u gradu pretovoriti u izolatorij.

Izvor