Akcijom “Kolač za život” prikupljeno preko 4.000 KM

Spoj aktivizma i dobre volje

Humanitarna akcija “Kolač za život” održana je danas na platou ispred kakanjske pošte.

Humanitarna akcija “Kolač za život” koju je realizirala neformalna grupa u sastavu: Alma Kulović -Trako , Albina Muraja, Vaiza Delibašić i Ernom Porča koja je bila zadužena za organizaciju akcije.

Akcija je imala za cilj sakupljanje novca prodajom kolača, koje su prethodno napravile članice ove grupe, za liječenje oboljele djece: Arslana Kulačića – rođen sa tumorom na mozgu, trenutno na liječenju u Turskoj, Aleksandra Gajića – obolio od tumora na mozgu, trenutno na liječenju u Njemačkoj, Eme Isić – oboljele od cerebralne paralize, epilepsije, usporenog i disharmoničnog razvoja, malnutricija, hipotrofija, quadro paresa spastistica.

Ovom akcijom prikupljeno je  4.654,40KM + 35€.

Ideja o akciji je nastala na facebook grupi ‘Žene bez dileme’, u kojoj sam osnivač. Ideja je moja. I na sreću žene su me odlučile podržati. Za suradnice sam predložila Almu Kulović (Trako), Albinu Muraja i Vaizu Delibašić, i hvala im što su odmah pristale na suradnju. Zaista su se sve toliko ‘dale’ za ovu akciju da je meni neugodno izjaviti da sam ja organizator, jer smo sve jednako zaslužne za realizaciju ove akcije. Mnoge žene iz moje grupe su se odazvale na ideju da kuhaju kolače za akciju. A također i mnoge moje poznanice i poznanice suradnica. Odazvala  su nam se slastičarna Ella, Amarena i Real. Također osoblje Binga, DSM-a, Besta, Vodokoma, Grijanja, knjižara Novela, kopirnica MSD Aktiva, restoran Taverna, fast food Amfora, frizerski Verde, osoblje frizerskog Crni.
Posebno bih se zahvalila Radio Kaknju i IC7 televiziji za reklamu akcije, i kakanjskim portalima.
I našem načelniku Nerminu Mandri, koji nam je u veoma kratkom roku izdao dozvolu za prikupljanje. Na kraju da se zahvalim svim ženama koje su pravile kolače, i naravno onima koji su donirali. Prezadovoljne smo akcijom i nadam se da će biti što manje potrebe za ovakvim akcijama“, kazala je Erna Porča za Kakanj-X.com.

Prikupljena sredstava od prodaje kolača će biti uplaćena na račune gore navedene djece u ponedjeljak.

 

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar