-0.5 C
Kakanj
Utorak, 26 Januara, 2021

AKCIJA SE NASTAVLJA: Radovi na kući Kakanjca Tufika u punom jeku, do zime bi mogao imati novi krov nad glavom

Nakon što je objavljena tužna priča Velić Tufika iz kakanjskog sela Ivnica, volonteri udruženja Kakanjsko Srce zajedno sa Tufikovim komšijama danas (24.08.2019.) krenuli su sa radovima kako bi se 80 postotnom invalidu osigurao krov nad glavom do zime.

Naime danas je organizovana akcija rušenja trošne i ruševne kuće ovog nesretnog Kakanjca da bi se krenulo sa izgradnjom nove kuće.

Obezbijeđen je određeni građevinski materijal koji je dovoljan za početak gradnje, između ostalog cement koji je donirala porodica uvaženog rahmetli hadži Suvada Sačića, Kakanjca koji je za života učestvovao u raznim humanitarnim akcijama.

Danas njegovi sinovi nastavljaju tim putem, te su tako učestvovali i u ovoj akciji a na inicijativu volontera Kakanjskog srca.

Poznata po mnogočemu a ponajviše po svom učešću u raznim humanitarnim akcijama je i firma Trgošped koja je još jednom pokazala svoju humanost i naravno dala svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji doniranjem građevinskog materijala.

Naravno kako je to u Kaknju i običaj, MIZ u ovom gradu je institucija koja se obavezno uključuje u sve akcije pomoći, pa je tako i ovaga puta Medžlis donirao potrebne armaturne mreže.

Neizostavno i Nova trgovina-S na čelu sa g-dinom Sejadom Zaimović kao i nebrojeno puta do sada uzela je učešće u ovoj akciji. I ova firma odmah nakon što je kontaktirala sa predstavanikom Kakanjskog srca donirala je građevinski materijal.

Akcija se nastavlja a svi dobri ljudi se mogu uključiti sa svojim donacijama bilo da su one novčane ili u građevinskom materijalu.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO