6.8 C
Kakanj
Subota, 8 Maja, 2021

Akcija MUP-a ZDK: 133 motorna vozila upućena na vanredni tehnički pregled

U vremenskom periodu od 14.03. do 18.03.2016. godine, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila.

Akcija je realizovana u saradnji sa stanicama za tehnički pregled vozila, gdje su vozila, nakon izvršene kontrole i uočene neispravnosti vozila, upućivana na vanredni tehnički pregled. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja naznačenih prekršaja shodno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom ove akcije kontrolisano je ukupno 1.299 vozila u saobraćaju. Zbog utvrđenih prekršaja izdata su 524 prekršajna naloga, od čega 241 prekršajni nalog zbog tehničke neispravnosti vozila. Tom prilikom, 133 motorna vozila su upućena na vanredni tehnički pregled.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO