AKCIJA KOJA JE PRIVUKLA PAŽNJU: Akcija u toku, pomoć i dalje potrebna

S obzirom na činjenicu da je Kakanj mali grad, vrlo vjerovatno je da je većina stanovnika ove općine čula da je u toku realizacija humanitarne akcije kako bi se pomoglo Tufiku Veliću iz Ivnice.

Naime udruženje Kakanjsko Srce pokrenulo je akciju pomoći za 80 % invalida Tufika da do zime dobije svoj krov nad glavom obzirom da je do sada živio u neuslovnoj ruševnoj kući, a na inicijativu njegovih komšija i MIZ Kakanj.

Foto: Kakanj-X.com

Akcija je u toku, stara ruševna kuća je ukolnjena i počeli su radovi na novom domu za Tufika.

Do sada su se sa građevinskim materijalom, novcem ili drugom vrstom pomoći u akciju uključili: MIZ Kakanj, Nova Trgovina-S i Sejad Zaimović, Trgošped Kakanj, Općina Kakanj, Elzudin Sačić, Emir Hamidović, Amir Kadrić, Amira Velagić, Abdulkadir Karzić, Osman Karzić.

Foto: Kakanj-X.com

Akcija naravno traje i svaka pomoć je dobro došla. Ono što je sada najpotrebnije je građevinski materijal.

Udruženje Kakanjsko Srce poziva sve dobre ljude da se uključe u akciju doniranjem građevinskog materijala ili novca kojim će se obezbijediti potrebni materijal za nastavak izgradnje.

Za dalji tok radova i način na koji možete pomoći svi zainteresovani mogu kontaktirati predstavnika udruženja Kakanjsko Srce na broj 061/750-401.

Ivnica je selo tek nekoliko kilometara udaljeno od grada Kaknja, pomozimo našem sugrađaninu.

Tufik Velić treba pomoć svih nas!

„Ako imaš malo daj’ od svog’ srca, ako imaš puno daj’ od svog’ bogatstva“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply