Akcija je uspjela: Mirsad King Mujagić je dobio novi aparat !!

Akcija koja je trajala posljednjih mjesec dana oko nabavke novog fotoaparata za legendu kakanjske fotografije Mirsada Kinga Mujagića je uspjela.

Na svečanosti koja je održana u petak 31.januara u Domu kulture povodom Izbora sportiste godine 2014.godine, Mirsad King Mujagić je dobio specijalno priznanje komisije za doprinos afirmaciji kakanjskog sporta u 2013.godini ali i posljednjih nekoliko decenija. Ono čemu se Mirsad nije sigurno nadao a to je da će biti obradovan potpuno novom fotografskom opremom. Ovu opremu su mu obezbijedili upravo građani Kaknja koji žive u Kaknju, ali i mnogobrojni građani iz drugih gradova kao i dijaspore koji poznaju Mirsada i cijene njegov rad.

Kada je voditelj manifestacije”Izbor sportista godine 2013″ Nihad Demir najavio da će Mirsad dobiti priznanje, svi prisutni su gromoglasnim aplauzom nagradili ovaj čin. Aplauz je bio toliko jak da je uz dužno poštovanje, zasjenio sve ostale dobitnike priznanja.

Fotografski aparat sa kompletnom opremom je kupljen u jednoj kakanjskoj trgovini računarske opreme i sigurno smo da će Mirsadove slike sada biti još puno bolje i da će ga novi aparat još dugo poslužiti.

kakanj-x Emerin Ahmetašević

Možda vam se svidi

Comments are closed.