6 mjesta koja su postala hit za proljetni odmor

I dok proljeće polako kuca na vrata, a ljudi se spremaju na kratki predah i neko vikend putovanje, korisnici Airbnba traže neka neobičnija mjesta na kojima će provesti svoj godišnji odmor.

Kako donosi Lonely Planet, mnogi korisnici koji iznajmljuju smještaj putem popularne stranice Airbnb, tragaju za prilično neistraženim dijelovima svijeta. Bazirano na postotku rasta na prijašnju godinu, izvučeni su podaci za rast u razdoblju od 1. marta do 21. aprila, koji jasno pokazuju ogromni rast nekih  destinacija koje običnim  turistima neće pasti na pamet.

Najveći rast bilježi meksički grad Monterrey. Očito Meksiko nisu samo plaže, kokteli i ljetovališta, pa turisti idu na sjever zemlje u spomenuti grad, gdje ih prvenstveno privlači kultura, ali ipak i – noćni život. U odnosu na lani, Monterrey bilježi 678 posto bukiranja više.

Sljedeći grad koji turisti silno žele posjetiti je Carolina u Portoriku. Rast od 643 posto govori sasvim dovoljno sam za sebe. Ovdje se nalazi najveći aerodrom u zemlji, pa su turisti očito odlučili ostati koju noć, a u blizini je i El Yunque, tropska prašuma i nacionalni rezervat. Kad smo već kod Portorika. Spomenimo kako se na listi našao i San Juan, glavni grad, koji je dolaske podigao za 392 posto.

Listu nastavlja Santos u Brazilu. Lučki grad nalazi se na manje od dva sata vožnje od Sao Paula, a u blizini nudi pregršt lijepih plaža. Također, prvih 6 dana marta ovdje se održava i karneval, tako da nije ni čudo što Santos bilježi porast bukiranja za 432 posto.

Na popis su stigli i Filipini, tačnije mjesto Dapa koje rado posjećuju surferi sa svih strana svijeta. Ali teško je ovdje odoljeti i čistom moru, istraživanju vodopada i šuma ili samo – guštanju na suncu, tako da Dapa raste za 380 posto u odnosu na lani.

Spomenimo kako se od poznatijih gradova tu našao i njemački Köln, koji bilježi 164 posto više bukiranja. Razlog tome je karneval koji počinje zadnji dan februara i traje 6 dana.

 

(Izvor: Punkufer.hr)

Možda vam se svidi

Leave A Reply